Провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадкістю щодо безпечного поводження в лісовх масивах. АЛЕ НАГОЛОШУЄМО відвідування лісів ЗАБОРОНЕНО!


Вдповідно до ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Засмічення лісів відходами”), це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян


У природі сезонна активність кліщів спостерігається з березня по листопад, має два виражених піки активності: у квітні – травні та у серпні -вересні.
Помилкова думка, що кліщі нападають з дерев або високих кущів. Вони підстерігають свою «здобич» серед рослинності нижнього ярусу лісу (зазвичай висотою не більше 1 м). У високій траві паразити мають кращий захист від сонячних променів і більше шансів для нападу. Як правило, кліщі очікують жертву саме там, після чого стрибають на одяг і перебираються по ньому, міцно чіпляючись своїми лапками, поки не знайдуть відкриту ділянку тіла, куди і впиваються.


Лісівники Дарницького лісопаркового гос-ва облаштовують зони відпочинку, адже після нашої перемоги ми обов’язкового будемо фланувати в лісових масивах


Правильно організована робота по забезпеченню безпеки праці підвищує дисциплінованість працівників, що в свою чергу веде до підвищення продуктивності праці, зниження кількості нещасних випадків та інших нештатних ситуацій, адже НАЙВИЩОЮ ЦІННІСТЮ є ЛЮДИНА, її ЖИТТЯ та ЗДОРОВЯ


Зміст стендів, дотримуватимуться правил поведінки на лоні природи

 


 

 Якість насіння ретельно перевіряється. І тільки тоді його висівають у постійний розсадник, де спеціалісти КП «Дарницьке лісопаркове господарство» доглядають за сходами, чекають на перші паростки. Через рік-два сіянці викопуються і висаджуються на постійне місце, де надалі зеленітиме густий молодняк.


На базі Дарницького лісопаркового господарства працює верстат для розколювання деревини, завдяки якому із сухостійних і пошкоджених дерев заготовляють дрова. Потужний фінський дровокол Palax переробляє довгомірну деревину в колоті дрова. Запаси деревини використовуватимемо в пунктах обігріву в разі тривалого відключення електроенергії.
У місті вже працює 531 такий пункт для киян, близько 60 котельних оснащено генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання навіть під час відсутності електрики.
Ми використовуємо всі можливі альтернативні джерела постачання тепла.

 

З настанням холодів суттєво ускладняються виживання диких тварин у природному середовищі. Лісівники КП «Дарницьке лісопаркове господарство» заздалегідь попіклувались про лісових мешканців. Такі майданчики зазвичай робляться у малодоступних для сторонніх людей місцях, які тварини часто відвідують і де почувають себе спокійно. Важливою умовою їх збереження є підгодівля у зимовий період.

1 2 3